Anyukánk után a férfiak főznek a legjobban, amint az köztudott. A világ nagy séfjei, valamint Jamie Oliver és Gordon Ramsay is mind pasik.
És most, hogy a férfiak ( és Anyukám) megnyugodtak, hogy nem őket akarnám überelni, nyugodtan beszélhetünk a főzésről!
Vagy mondjuk így, az ételkészítésről, mert ha lehet jó vacsorát nagyívű főzés nélkül, akkor miért ne? De hívjuk csak főzésnek:)
Tehát. A világ nagy séfjei mind pasik. Naná, egy sztár étteremben is csak a fix étlapra kell koncentrálni, vagy ad hoc eseményekre brillírozni, mint a 100 méteres vágta. Innen odáig, és kész. Arról nem is beszélve, hogy valaki kimegy helyette a piacra, bevásárol, hazacipel, szétválogat, elpakol,megmos, megpucol, összeszed, kidob, kiviszi a szemetet és elmosogat! Azért így kicsit egyszerűbb…
Normál, alapfunkciós dolgozó nő esetében, akinél nincs házvezetőnő- app telepítve, ez még mind a főzés része plusz az év 365 napjának legalább felében legyen más és más, lehetőleg más ebéd, más vacsora, legyen gluténmentes, szénhidrátmentes, vega, vegán, okto-lakto és mindenképpen tejcukor mentes ( attól függően, ki eszik veled, vagy te épp fogyózol-e?)
Ez azért inkább maraton.
Mivel én 40 éves koromig úgy tudtam, hogy nem tudok főzni, így nem volt időm rugalmas és energikus ifjúkoromban beleedződni ezekbe az igényekbe: mikor rájöttem, hogy végülis jól főzök, arra is rájöttem, hogy ez a maximalizmus már nem fog menni – nem is kapaszkodom, marad inkább a minimál!
Ha van időm, szeretek piacra járni, de hát ez nem adódik mindíg, akkor pedig marad a kérdés: mi van otthon? És abból mit lehet főzni?
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: