Mivanotthon

Padlizsán! Itt van az ősz itt van újra, s kék mint mindíg…

padlizsan Igaz, végülis nem kék, de a lilával nem jött jól ki a sor:) sajnos idén, merő lustaságból, kihagytam a kínálkozó muszaka lehetőséget, de azért padlizsán nélkül nincs szeptember! Előszöris, egy rövid ajvar kísérlettel próbálkoztam, de vajdasági szakértőm jól kinevetett, miszerint az ajvarban CSAK kápia paprika van, amiben van padlizsán is, az zakuszka:( De legalább Ildikó jól szórakozott  rajtam:))

Úgyhogy ezen a témán még dolgozom, zakuszka2.0 folyt köv.! Majd ha érzem az ízeket, mert jelenleg két tüsszögés közt alig:(

Ajvarral továbbra sem kísérletezem, mert egyelőre a kertben összesen 6 db termett, azért ez max. kb. 1 kanálnyihoz lett volna elég:)

Viszont maradt az ajvar ügyi hezitálás folytán maradt padlizsán a hűtőben! És a lustaság is maradt, nem volt kedvem nekiugrani a rendes muszakának, még a sajátosan rövidített saját verziónak sem (valamint épp szilvalekvárt is főztem, ugye). Úgyhogy végül maradt a mivanahűtőben féle feldolgozás. Ami biztos, hogy ha egyáltalán van valami a hűtőben, az tejföl/joghurt/kefirféle, meg túró, úgyhogy túrós rakott padlizsán lett.

Ez kb. pont úgy készül, ahogy az ember hallás után képzelné, a la muszaka:) Megsütjük a felszeletelt padlizsánt, kis olajjal megkenve, ső, bors, 20 perc kb. Közben csináltam egy adag rizst, leveskockával – jobb nem előfőzött zacskós rizsből, szerintem, mert nekem a zacskós rizs mindíg szépen szétesős:( azért 🙁 mert a legritkább, hogy olyat főzök, amihez szép európai rizs kell, nekem általában mancsos rizs kellene…ide is azért az a jobb, vagy legalábbis a szétesős, pergős rizs nem az igazi.

Túró, tojás ( 1-2 padlizsánhoz mondjuk 1 bögre száraz rizs és 500 gr túró, kb 2-3 tojással), joghurt ( inkább, mint tejföl, lazább az állaga).

A padlizsánt, a rizst és a túrós keveréket egymásra rétegeztem, és megsütöttem, és ennyi.

Lehet rá sajtot reszelni, vagy bacont-t beletenni – és  azért nem említettem a fűszereket, mert teljesen egyéni ízlés alapján lehet: megy hozzá a fahéjas, normál muszakás fűszerezés, de lehet szinte bármi. Azért elég sok kell bele, mert a rizs, túró, joghurt is elég “háttér” íz.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!