Mivanotthon

Kenyérlángos vagy diós süti…

Tegnap találtam egy érdekes általános tésztát, ami meglepő módon kenyérlángosnak és diós sütinek egyformán jó!! OK, különböző ízesítéssel, de az alap azonos, ráadásul ha nem is mindenmentes, de elég egészséges és elég alacsony a kalóriatartalma!

dió

Ez van benne:

– 15 dkg liszt-féle – elvileg lehet zabkorpa, én helyette 10 dkg rizsliszt+5dkg rozsliszttel próbáltam, meg egyszer 15 dkg rozsliszttel, mind a kettő működik. Próbáltam 15 dkg rizsliszttel, de a sima, sikérmentes lisztre nem igazán hat a szegény sütőpor, hiába erőlködött! Viszont olyan kis könnyű sütis tészta lett, mégha nem is hízott a duplájára!

+ só, szódabikarbóna, vagy sütőpor ( sütőporból kb. 1 tisztességes kiskanálnyit tettem bele) 

+ kb. 1.5 dl joghurt vagy kefír

+ 2 tojás – az eredeti recept szerint 32 dkg zabkorpához kell 2 tojás. Én most csak a lisztes verziókkal kísérleteztem, és véletlenül a fele adag liszthez ugyanannyi tojást tettem. Viszont így volt jó! 

Egy fakanállal összekeverhető, kipróbáltam, úgy is jó, ha a tojásst az ember egyszerűen beleüti.

A kenyérlángoshoz a csipet só mellett még több só kell, mondjuk egy kiskanálnyi, elég sok ízesítőt igényel! Én kipróbáltam majorannával, külön borssal is, finom, de a majorannával óvatosan, a borssal meg bátran!:)

Tepsi ( kivajaz, mint tudjuk!):nem kell hogy vastag legyen, amikor beleönt az ember, mert eléggé feljön, mondjuk másfélszeresre biztosan, de inkább kétszeresre, amilyen sztahanov!

A feltétnek meg csak a képzelet szabhat határt, hagyma, kolbász, olajbogyó, sajt, másik sajt, tarja, főtt tojás stb.stb.stb….

Diós sütihez elég a csipet só, viszont mehet bele cukor/édesítőszert és mézeskalács fűszer, bátran (kóstoljuk…). Aztán a tepsiben a tetejére tört dió, vagy esetleg a tésztába pirított dió ( ha a tetjére tesszük, akkor úgyis megpirul a sütőben)

180 fokon kb 40 perc – és életemben először, ennyi idő alatt tényleg kifogásmentesen meg is sült!:)

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!