Mivanotthon

CSOKI!!!!

CSOKI!!

EGYÜNK CSOKISAT!

A csoki persze mindíg jó, ezt Gombóc Artúr óta tudjuk ( ha esetleg valaki addíg nem jött rá:) Az a kicsike gond van vele, hogy elvileg-kvázi-mondhatni hízlal. Olyan mennyiségben biztosan, ahogy az ember meg bírná enni!

Ez egy jó áthidaló megoldás, nem tökéletes, sajnos fogyózni még nem lehet vele, de rajta vagyok a témán, és előbb-utóbb!!

Szóval, a dolog iszonyú egyszerű: kell hozzá 10 dkg vaj, 10 dkg étcsokoládé, 10 dkg keksz és 1,5 dl tej, cukormentes kakaópor. Ebből mindent lehet “mentesben”. Vagyis lehet laktózmentes vaj és tej, a keksz lehet gluténmentes, csokis, mézes, akármilyenes, esetleg házi, olyan lisztből és annyi cukorral, édesítővel, ahogy szeretnéd. A kényelmes megoldás a legolcsóbb bolti kakaós keksz.

Ja, és kb 15 perc az egész, igaz, utána hűteni kell, ha vendégnek adnád, de saját használatra a langyos edény kinyalása is isteni!!

Tehát! A vajat egy edényben olvasszuk fel, öntsük fel a tejjel, és mikor felmelegedett, akkor tördeljük bele a csokit. Kevergessük olvadásig, közben megy még bele mondjuk 2 púpozott teáskanál kakaó. Minél magasabb a kakaótartalma, annál jobb! (Érdemes kiolvasni a dobozcimkéket vásárlásnál) Tulajdonképpen elmegy cukor nélkül is, attól függ, hogy szeretjük – mindenesetre itt az alkalom, hogy cukrozzuk, vagy édesítőt tegyünk bele. Én csak 2-4 szem édesítőt szoktam beletenni. Ha túl sok plusz cukor megy bele, akkor az egész csokisság odavész, és csak cukrosság lesz:) De hát én elkötelezett étcsoki evő vagyok, 70% alatt nem is élet az élet!

Közben a kekszet morzsold el – erre mindenkinek megvan a kedvenc módszere, ha amúgyis azért kell a nasi, mert ki vagy akadva, akkor a legtutibb, mert lehet agresszívkodni!:) Én a nagypapa réz mozsártörőjével szoktam, az elég tuti:))

Ha a vajas csokis massza szépen elolvadt, mehet bele a keksz, lehet egyenesen a lábosba, semmi baja nem lesz.

Aztán az egészet bele egy lapos tálba, amiben kihűlhet. Ahogy a vaj megszilárdul, a csoki is, és szeletelhető lesz.

Megpróbáltam vaj helyett kókuszolajjal is, tej nélkül, általános tej allergia esetére, de valami kekszféle kell bele. Kvázi áthidaló megoldásként lehet zabpehellyel próbálkozni, nem lesz rossz, de a keksz száraz, morzsás állaga nagyon kell bele és az szívja fel leginkább a csokit!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!