JANUÁRI RECEPTEK
A bejgli és süti apokalipszis után nem árt egy kis kalória-stop – de azért ne hívjuk diétának, mert a diéta nem finom, ez meg igen:)
A CÉKLA A TUTI!
A cékla nem tűnik elsőre nagyon hívogatónak, nekem évtizedeken keresztül csak az unalmas tormás-ecetes céklasalátát jelentette – és mekkorát tévedtem! Lehet nagyon-nagyon finoman és ami a lényeg, friss zöldségből is.
Először is a legegyszerűbb: sült almás-céklasaláta ( mondjuk sült csirkeszárny mellé)
Hozzávaló: fél kiló alma, fél kiló cékla, a lényeg az egyenlő arány + 1 fej fokhagyma, vagy annyi, amennyit szeretünk ( nálam sok:) Nem marad meg a fokhagyma szag a sütés után, úgyhogy bátran!!
A céklából inkább talán a kisebb jobb, de inkább csak azért, mert a nagyobb darabok felvágása elég sportos dolog: nem kell megpucolni, kicsit azért érdemes lesikálni, aztán vágjuk cikkekre és bele a tepsibe. ( Jó a kicsit fagyott, puha cékla is) A fokhagyma cikkekre bontva, lehéjazva kerül mellé, nem kell jobban felvágni, aztán már csak némi só, bors és olajspricc az egészre. Fóliával letakarva jó 30 perc a sütőben, aztán levehetjük a a fóliát és a tetejére mehet az alma, hámozva, cikkekre vágva. Még 20 perc kb. és kész is! Tűvel, villával azért ellenőrizzük, akkor jó, ha a cékla puha és az alma szinte szétesik:)
Kicsit karamellás íze lesz az almától, nyamm:))
Kommentek