Ezt a Nők Lapja Konyhában találtam, és mivel a neten nem volt fent ( nem találtam, na!), közzéteszem, mert annyira piszok egyszerű!! Ez itt igenis a reklám helye: tessék megvenni, mindent nem fogok részletesen kiírni:)
A mirelit leveles tésztát kicsit még lehet nyújtani, én nem nyújtottam ki, így is teljesen jó volt, kinyújtva talán egy kicsit több darabra is elég a tészta. Viszont ha nem nyújtjuk, akkor 5 perc alatt megvan az egész macera vele:)
Tehát: levelestészta elő, kb 6*4 téglalapot lehet belőle vágni ( kis nyújtással el lehet menni 6*5 ig), a téglalapokba az eredeti recept szerint sonkát teszünk, nálam mondjuk tarja volt itthon, az jobban bejött, ízesebb kisülve. Vagy bármi – nem próbáltam, de a baconba tekert zöldbabtól kezdve sokmindent el tudok még képzelni! A lényeg, hogy olyasmi legyen, ami sülve jó, és hasznos, ha nem nagyon száraz, mert a tészta mellé úgy passzol.
A téglalapokat szépen feltekerjük, kicsit sréhen, csigalépcsősen, és betesszük a sütőbe ( elvileg 2 perc 220 fokon, nekem a tarja miatt több kellett!
És előtte KIVAJAZZUK a tepsit rendesen, nem úgy mint én, mert különben a hosszas utó-súrolás el is rontja az 5 perces munka jó időarányát:)))
Megkenjük tojásfehérjével és szórunk rá szezámmagot – VAN OLYAN, HOGY FEKETE SZEZÁMMAG!!! Érdemes kipróbálni…
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: